Voordelen van reizen met een camper

Reizen met een camper is misschien voor velen wel een droom. De open weg, de vrijheid om te rijden en de kans om de rijkdom aan nationale parken en schilderachtige wegen van het land te verkennen, spreken allemaal een nieuwe generatie camperaars aan. We zullen kijken naar de redenen waarom campervakanties enorm populair zijn geworden.

Met de camper reizen is goedkoper

Veel beginnende kampeerders worden aangetrokken door het idee van goedkoop reizen, namelijk geen hotels, geen vliegtickets, weinig restaurant maaltijden, enzovoort. Je moet echter wel betalen voor gas, verzekeringen, parkeerkosten voor campers en het huren of kopen van de camper zelf.Wanneer je graag een camper huren wilt, moet je rekening houden met de gemiddelde kosten per dag om een ​​camper te huren. Deze prijzen beginnen rond de 150 euro, maar kan verschillen vanwege het seizoen waarin je de camper graag wilt huren. Daarbij moet je ook rekening houden met eventuele sneeuwkettingen, navigatie, stoelverhoging, etc. Als je van plan bent om veel te gaan reizen met de camper kan je ook een camper kopen om het nog voordeliger te maken.

Een camper geeft je flexibiliteit

Als je een zo flexibel mogelijke vakantie wilt, is reizen met een camper een goede keuze.

Het biedt volledige vrijheid en een welkome afwisseling van vastgebonden zijn aan een schema. Verander in een opwelling van richting, en als je het leuk vindt wat je ziet, wil je misschien wat langer blijven. Zorg er wel voor dat je de maximale reisduur in je reisverzekering plan, zodat je de bescherming niet voorkomt.

Veel camperparken bieden aanbiedingen voor een lang verlengd verblijf, dus je nachttarief kan goedkoper zijn als je langer blijft. Zorg voor een full-hookup site, zodat je kunt aansluiten op water, elektra en riool. Daarbij kan je ook je camper gebruiken om naar dat leuke strand van dorpje te gaan. Je hebt dus je vervoer en slaapplek in een.

Je kunt alles wat je nodig hebt meenemen

Een stapel boeken, je favoriete koffiemok, bord- en videospellen, een kast vol met snacks en misschien wel al je kleding. Met een camper kan je het comfort van thuis overal mee naartoe nemen, wat een verademing is voor mensen die moeite hebben om de essentiële spullen in een vliegtuig te vervoeren.

Houd er rekening mee dat het inpakken van te veel spullen in je camper een veiligheidsrisico kan zijn. Elke camper heeft een laadvermogen, je vindt dit nummer op een etiket, meestal in een kast. Het laadvermogen is het gewicht van alles, dus inclusief de mensen en spullen, dat je veilig in je camper kunt vervoeren. Het overschrijden van de capaciteit is gevaarlijk, omdat het de remmen, assen en banden kan belasten en mogelijk een ongeval kan veroorzaken.

Perfecte manier van reizen voor in de pandemie

In een tijd waarin mensen zo veel mogelijk afstand van elkaar moeten houden, zit reizen er voor sommige mensen en gewoon weg niet. Gelukkig is er voor elk probleem wel een oplossing. Kamperen is namelijk een aantrekkelijk alternatief voor reizen per vliegtuig,cruise of bus. Het is op zichzelf staand, dus je hoeft geen openbare toiletten te bezoeken, daarbij kan je in je eigen ruimte koken, eten, afwassen en slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *