Unieke weetjes over Frankrijk

Staat er binnenkort een reis naar de Provence op de planning? Dan is het natuurlijk wel heel erg leuk om jouw vrienden en/of familie versteld te doen staan over jouw kennis over Frankrijk. Wij hebben daarom met veel plezier een paar weetjes voor je op een rij gezet, die je kunt gebruiken om jouw kennis over Frankrijk iets op te krikken. Bonne chance!

Franse hippe termen

Wil jij de blits maken bij de bewoners van de Provence? Dan is het natuurlijk supercool om op de hoogte te zijn van de populaire woorden en zinnen. Mocht iemand bijvoorbeeld aan jou vragen hoe je je vakantie vind / of je lekker tot rust komt, dan zou je kunnen zeggen dat je je zenitude hebt bereikt. Ofwel, je ‘zen-status’.

Dat is een medaille waard

In Frankrijk worden er jaarlijks ouders beloond met een medaille, wanneer er sprake is van goed ouderschap. Zo kunnen bijvoorbeeld vaders en moeders een medaille verdienen wanneer ze hun kind(eren) in moeilijke omstandigheden opvoeden. Dit betekent niet dat eenieder hiervoor in aanmerking komt… Wil je namelijk kans maken op een gouden medaille, dan moet je minimaal 8 kinderen hebben.

De hoogste levensverwachting

Veel wijn produceren én een hoge levensverwachting hebben: dat is niet iets wat wij aan elkaar zouden koppelen. Echter, niets is minder waar. Want, gemiddeld genomen hebben Franse vrouwen de hoogste levensverwachting van alle landen in Europa.

Stokbroden

Stokbroden zijn typisch iets Frans. We wisten dan natuurlijk ook al dat Frankrijk er hier jaarlijks enorm veel van produceert. Maar, 10 biljoen stokbroden per jaar? Dat hadden we echt niet verwacht.

Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante weetjes over Frankrijk te vinden. Maar, dit is alvast een goed begin. Wedden dat jij met bovenstaande tips vanuit je vakantiehuis Provence indruk kan maken op jouw familie en/of vrienden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *