Door Oost Australië reizen

rondreis Oost Australië

Heb jij plannen om door Oost Australië te reizen? Bedenk dan voorafgaand aan je reis goed welke plekken jij met een huurauto of camper wilt bezoeken. Door je goed in te lezen over de oostkust beleef je een prachtige reis om nooit te vergeten. Bekijk hieronder welke bezienswaardigheden jij tijdens een rondreis Oost Australië kunt zien! 

Sydney
De grootste, en volgens velen de mooiste, stad van Australië kun je volop bezienswaardigheden bekijken. Trek hier zeker 3 dagen voor uit. Relax op beroemde strand van Bondi Beach, bewonder het Sydney Opera House, zie de immense Harbour Bridge in de haven en bezoek de Royal Botanic Gardens. In het achterland van Sydeny kun je wandelen door de ongerepte berglandschappen van de Blue Mountains.

Whitsunday eilanden
Verbaas je eigen ogen bij de Whitsunday Islands. Dit is echt zo’n droomplek: eilanden met spierwitte stranden vol palmbomen met een zee die je zelden zó blauw hebt gezien! Je kunt hier snorkelen of met een watervliegtuig over de eilanden vliegen. Vooral Whitehaven Beach is schitterend!

Fraser Island
Dit is het grootste zandeiland ter wereld. Fraser Island ligt voor de kust en is per boot bereikbaar. Eenmaal op Fraser Island kun je met een 4WD over de verlaten stranden rijden, zoals bij 75 Mile Beach. Tijdens je rondtocht over het eiland zie je een grote diversiteit aan landschappen zoals meren, regenwoud, mangroves en duinen.

Hunter Valley
Bourgondiërs zijn helemaal op hun plek in Hunter Valley. Dit is dé wijnregio van Australië! Ga langs bij wijnboerderijen en krijg er een rondleiding over de wijnvelden en doe natuurlijk mee met een proeverij. Je kunt in Hunter Valley ook uitstekend golven. Maak je bezoek aan Hunter Valley extra bijzonder met een ballonvaart over de wijnvelden!

Great Barrier Reef
Je hebt vast en zeker weleens gehoord van het Great Barrier Reef. Dit is het mooiste koraalrif ter wereld! In dit onderwaterparadijs kun je fantastisch duiken en snorkelen tussen exotische vissen. Naast duiken en snorkelen kun je ook andere wateractiviteiten doen, zoals kajakken, een tocht met de onderzeeboot, het watervliegtuig of een catamaran.

Byron Bay
Byron Bay is een prachtig voorbeeld van de vele surfdorpjes die je langs de oostkust van Australië volop vindt. Dit surfdorp heeft een hippe uitstraling met de vele surfers die over de golven surfen. Je kunt hier ook zelf een surfles nemen, leuk!

Daintree National Park
Dit is één van de oudste regenwouden ter wereld! In Daintree National Park vind je veel wilde dieren zoals krokodillen, slangen, kikkers, tropische vogels en nog veel meer. Tijdens een hike of een bootsafari over de Daintree River kun je deze dieren met eigen ogen zien. Ga ook zeker naar Cape Tribulation waar de jungle aan de zee grenst.  

rondreis Oost Australië

Verlengen met Noord Australië? 

Voor een rondreis langs de oostkust heb je ongeveer 3 weken nodig om alles goed te zien. Heb je nog iets langer de tijd? Overweeg dan eens om je reis te verlengen met Noord-Australië. In het noorden vind je ook indrukwekkende natuurgebieden zoals Kakadu National Park. Beleef een rondreis Noord Australië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *