De auto van de toekomst is… elektrisch!

Het klimaatprobleem is een probleem waar we anno 2021 niet meer omheen kunnen. Het is een probleem dat alleen opgelost kan worden als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Gelukkig zien we de laatste tijd ook steeds meer groene initiatieven en groene ideeën op de markt verschijnen. Ondanks deze verschuiving in het sentiment lijkt het alsnog niet beter te gaan met het klimaat. Een van de grootste redenen waarom het niet beter gaat ligt hem in het feit dat er nog steeds veel te veel auto’s op traditionele verbrandingsmotoren. Gelukkig is de oplossing dichtbij en ook steeds duidelijker zichtbaar in de vorm van elektrische auto’s. In deze blog vertellen we je dan ook waarom de elektrische auto de auto van de toekomst is!

Actieradius

De hoofdreden waarom veel mensen nog niet elektrisch rijden is misschien wel de actieradius van de elektrische auto’s. Dit komt doordat de batterijen waarop de elektrische auto’s rijden gemiddeld een kleinere actieradius hebben dan de actieradiussen van auto’s met traditionele verbrandingsmotoren. De actieradiussen van elektrische auto’s verbeteren daarentegen al jaren, zo heeft de Kia EV6 een actieradius van maar liefst 528 kilometer. Dit moet voor de gemiddelde Nederlander meer dan genoeg zijn om zichzelf dagelijks van en naar werk te vervoeren. Deze reden om niet-elektrisch te rijden is anno 2021 dus al bijna volledig weggenomen! Het lijkt daarnaast ook een kwestie van tijd totdat de actieradiussen van elektrische auto’s groter zullen zijn dan de actieradiussen van de auto’s met traditionele verbrandingsmotoren.

Laden

Ook op het gebied van laden worden er enorme stappen gezet als het gaat om elektrische auto’s. Waar je vroeger gemakkelijk urenlang bij de laadpaal kon staan is dit anno 2021 zeker niet meer het geval. De Hyundai IONIQ 5 bijvoorbeeld laadt in 18 minuten tot wel 80% op! Met een actieradius van 460 kilometer betekent dit dat je na 18 minuten laden bijna weer 400 kilometer kunt afleggen met deze auto. Dit hoeft dus ook zeker geen reden meer te zijn om de elektrische auto links te laten liggen. Deze extreem snelle laadmogelijkheden zitten overigens niet in iedere elektrische auto. Als je dus een snelle laadtijd ambieert, dan dien je hier tijdens de aanschaf van de elektrische auto goed op te letten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *